Ir al contenido
_
_
_
_

Teatre per a aquest estiu: Del Festival Grec a Peralada, amb el ‘Gegant’ de Pou i ‘La tempestat’ de Broggi

Recomanacions per veure bons espectacles els propers dos mesos

Escena de l'obra 'Los dos hidalgos de Verona'
Jacinto Antón

L’estiu ens ofereix una oportunitat única per posar-nos al dia del teatre actual i de passada veure alguns dels espectacles que ompliran la cartellera a l’inici de la temporada vinent. I a més a més, als teatres, com als cinemes, s’hi està fresquet. El festival Grec, amb la seva allau de propostes (entre elles, producció internacional de la bona) en què tothom pot trobar alguna cosa que el tempti i l’interpel·li, ofereix a la vegada el seu paraigua de marca a les sales de la ciutat i a altres espais que s’han incorporat a la seva programació. És impossible assenyalar tot el que hi ha de bo i atractiu aquest estiu a Barcelona i tot Catalunya, però vet aquí algunes recomanacions.

‘Ihsane’, de Sidi Larbi Cherkaoui

Teatre Grec

Una de les grans cites del festival Grec, i a l’amfiteatre mateix, és el darrer espectable del coreògraf belga-marroquí Sidi Larbi Cherkaoui, un artista que és sempre un valor segur. Ara es presenta amb Ihsane, un muntatge que apel·la a les seves arreles magribines i alhora aborda l’assassinat racista i homòfob d’un jove homosexual marroquí, Ihsane Jarfi, a Lieja el 2012. 11 i 12 de juliol.

Escena de l'obra 'Ihsane', que es veurà al Grec.

‘Los 2 hidalgos de Verona’, per Declan Donnellan

Teatre Grec

Estem de sort en aquest festival Grec per la presència de diverses obres de Shakespeare. Una d’elles és Los 2 hidalgos de Verona que proposa la Compañía Nacional de Teatro Clásico (CNTC) sota la direcció d’un gran especialista en el Bard, Declan Donnellan, el director de la companyia londinenca Cheek by Jowl. Una oportunitat per revisar aquesta obra sobre l’amistat i l’amor —i les tensions entre tots dos— de mans de gent d’allò més solvent. 18 i 19 de juliol.

‘La tempestat’, per Oriol Broggi

Teatre de La Biblioteca

Un altre Shakespeare, aquest dels grans —si n’hi ha cap que no ho sigui—, ni més i menys que La tempestat, portada a escena per Oriol Broggi, que d’en Willy en sap un niu, i amb Lluís Soler encarnant el mag Pròsper i dient algunes de les paraules més boniques de tot el cànon: estem fets de la matèria dels somnis, etcètera. Això s’ha de veure i sentir, i tenim temps: fins al 26 de juliol, en el marc de la programació del festival Grec.

Lluís Soler a 'La tempestat'.

‘Gegant’, amb Josep Maria Pou

Teatre Romea

Una proposta molt atractiva: treure el cap a un moment crucial en la carrera del gran escriptor Roald Dahl —el de Les bruixes, Charlie i la fàbrica de xocolata i Matilda, entre altres històries inoblidables— en què s’enfronta a unes acusacions que el qüestionen com a ésser humà. Una obra sobre fets reals de Mark Rosenblatt que dirigeix Josep Maria Mestres i que té la seva gran basa en l’actor que interpreta Dahl, que no és altre que Josep Maria Pou. Dins del Grec, fins al 3 d’agost.

Josep Maria Pou fent de Roald Dahl.

Jardins i més jardins a Peralada

Festival de Peralada

El programa del festival de Peralada d’aquest estiu se centra en la idea de jardí com a espai de misteri i felicitat i presenta una sèrie de propostes musicals i teatrals per no perdre-se-les. A destacar especialment aquesta acceleració de la música barroca que és Il trionfo del tempo e del disinganno, de Haendel, a càrrec de William Christie i Les Arts Florisants (12 de juliol), i l’estrena de l’òpera monòleg Hort/Garden (16 de juliol), d’Helena Tornero, interpretada per Elena Tarrats amb posada en escena de Sílvia Costa.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

¿Tienes una suscripción de empresa? Accede aquí para contratar más cuentas.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Sobre la firma

Jacinto Antón
Redactor de Cultura, colabora con la Cadena Ser y es autor de dos libros que reúnen sus crónicas. Licenciado en Periodismo por la Autónoma de Barcelona y en Interpretación por el Institut del Teatre, trabajó en el Teatre Lliure. Primer Premio Nacional de Periodismo Cultural, protagonizó la serie de documentales de TVE 'El reportero de la historia'.
Rellena tu nombre y apellido para comentarcompletar datos

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_